juni 6, 2020

My dream in a dress makes my weddingdress

Verloofd, …

De meeste vrouwen dromen van hun jurk, dé jurk, de droomjurk! Voor mij was dat niet anders. Je kent het wel: Blind Getrouwd, Say Yess To The Dress, Pinterest my friend,….

Ik wou ook een jurk die helemaal “ik” is, die bij me past (letterlijk en figuurlijk), 100% mezelf. Voor minder ging ik niet. In mijn hoofd zat mijn jurk, verschillende ideeën geblend tot “my blended dreamdress” ,en nu?

Zo kwam ik bij Guanita van De Rode Schaar terecht. Gepassioneerd in haar vak, een mooie en lieve dame vol empathie en creatief talent. We hadden elkaar eerst alleen via mail gelezen maar nog niet gezien. Zo kwam ik op een zaterdag in Mechelen terecht.

Ik was super zenuwachtig: stel dat het niet klikt, stel dat ik er mij niet goed bij voel, stel dat ze mijn ideeën niet begrijpt, stel dat ze MIJ niet begrijpt? Want hoe breng je een idee dat in je hoofd zit over? Oké, ik was uiteraard perfect voorbereid (perfectionist dat ik ben) met het nodige beeldmateriaal van wat ik wou en wat ik absoluut niet wou.

Mijn oudste dochter was mee en wij kwamen na de eerste kennismaking buiten en keken mekaar aan: Wow! dit is het helemaal. Geen compromissen, noch half werk. Toen al had ik al mijn vertrouwen in Guanita haar magische handen gelegd. Want jawel, ze begreep mij, met een half woord en een enkele blik zelfs.

En zo begon een heerlijk avontuur. Je groeit (en bloeit) letterlijk met jouw jurk mee van naald tot draad, ieder detail, ieder plooitje,….want de aanpak is zo persoonlijk en oprecht.

Ik herinner me nog tijdens mijn laatste pasbeurt, zeg maar pasdag (heb zelfs mijn afspraak met Sophie de fotograaf moeten afbellen, sorry Sophie): de laatste hand werd gelegd (telkens met wat koffiepauzes). De laatste keer dat ik mijn jurk bij Guanita aantrok; van dubbele emoties gesproken. Ik was zo intens fier en gelukkig met dé jurk, maar wat ging ik deze momenten missen. Ik heb zò genoten.

Ook dat maakt mee de herinnering, voor altijd

#myblendeddreamdress

2 Comments

 • Hey Griet,

  Wow, dat is zó mooi verwoord !
  Oh ik ben een beetje geëmotioneerd door jouw prachtige woorden! Dat raakt me echt.
  Jij én je dochter zijn allebei zo’n LIEVE mensen met een heel warm hart!
  Ook toen m’n hondje gestorven was, kreeg ik van jullie zo’n hartverwarmend berichtje.
  Ik ga jullie nooit vergeten en ik ben écht oprecht gelukkig dat ik deel mocht uitmaken van jullie voorbereiding van het huwelijk.
  DANKJEWEL !!

  Groetjes,

  Guanita

 • guanita
  op deze reactie mag u echt fier zijn,doe zo voort ik ben zeker,dat u nog veel trouwers
  gaat gelukkig maken zoals deze dame
  nog heel veel geluk met de zaak
  simone vrebos

Geef een reactie