juli 11, 2020

“Sharenting” jouw gading of bewustwording?

Sharenting anno 2020, wat is jouw rol en standpunt hierin? Als je het aan mij vraagt; ik doe het niet. Tenzij een uitzonderlijk familieportret en/of steeds in overleg met de kinderen. Maar dat is echt heel beperkt en subtiel, meer nog, ik ben daar zelf heel gevoelig aan als het over de kinderen gaat.

Mijn mening: ik kies voor sociale media, ik kies wat ik daar van mezelf wil delen en plaatsen. Ik vind niet dat ik dat in de plaats van mijn (plus)kinderen mag beslissen. Mijn profiel, mijn leven.

Waarom alle stappen en stoten delen met de hele wereld zonder dat jouw kinderen het vaak zelf(s) beseffen? Elk jong kind wordt ooit een tiener en een (jong) volwassen individu die dan zelf zijn keuzes (hierover) zal maken.

Iedereen heeft recht op privacy en eigenheid, ongeacht leeftijd, toch?

Wij hebben daar ook altijd open en correct over gecommuniceerd met onze kinderen (alles is bespreekbaar en de “samen-aan-tafel-momenten” worden er alleen maar gezelliger door). Moraal van het verhaal: wij krijgen bergen respect en dankbaarheid van de kinderen dat wij daar als ouder(s) bewust mee omgaan.

In een geblend gezin (zoals dat van ons), moet je ook nog eens rekening houden met de andere ouder en als je dan bewust met online beeldmateriaal omgaat, respecteer je automatisch ieders eigenheid.

In deze maatschappij wordt er wel vaak van je verwacht dat je alles deelt van je kinderen: kinderen staan centraal, het draait alleen om de kinderen, kinderen = gelukkig = perfecte ouders = perfect gezin,… Net daar vaar ik tegen de stroom in (al sinds de geboorte van mijn oudste dochter). Ben je naast ouder dan geen vrouw/man/partner/vriend/… meer? Ook wij ervaren dat fel in het luik “tegenstand en afgunst“: iedereen kijkt als het ware met argusogen mee. Sinds wij voor mekaar gekozen hebben, delen we met heel veel plezier ons geluk met de hele wereld! Love it, share it! Kijk maar naar deze blog 😉 maar dat wil niet persé zeggen dat ik daarom alles van onze kinderen post en deel, ook al loopt dat even goed en harmonieus. Wij raken gewoon niet aan onze normen en waarden en staan als gezin voor onze eigenheid. Zijn we dan slechte ouders? Draait ons gezin dan minder goed? Meer nog, zijn wij egoïstisch? Neen, mogen we gelukkig zijn aub?

Jouw sociale media? Houden zo!

#whatsontheinternetstaysontheinternet#nosharenting#makeyourownlife

Geef een reactie