juli 1, 2020

In slechts 5 minuten een hele dag positiviteit.

Als je zoekende bent en de focus helemaal wil verleggen dan komen er allerlei dingen op je pad . Voor ieder wat wils.

Zo is het bij ons niet anders: yoga, lezen, wandelen, koffie,… of gewoon bewuster zijn van hele kleine dingen rondom jou maar die wel van grote betekenis (kunnen) zijn. Denk maar eens aan de gezelligheid van kaarsjes terwijl jullie languit in de zetel liggen. Een zonnige ochtend, buiten, met alleen maar het geluid van de natuur en een kop koffie. De hond die altijd blij is je te zien, de slappe lach, verse bloemen,…

Op een scheurblaadje van onze kalender (Mindfulness feel good scheurkalender 2020) stond: Spreek elke dag 5 dingen uit waarvoor je dankbaar bent. Kunnen echt kleine, banale dingen zijn, maar waar je oprecht gelukkig van wordt. Wij deden dat voor het slapen gaan en zeiden ze luidop tegen elkaar. Niet elke avond, niet alle dagen 5, gewoon zoals het kwam.

– Mindfulness feel good scheurkalender 2020-

Als je jezelf wil ontworstelen uit de beklemmende greep van negativiteit, op een positieve manier in het leven wil staan, moet je je geest trainen om geen negatieve of zeurende gedachten meer voort te brengen. Probeer eens een hele dag niet te klagen, of te vervallen in negativiteit. Merk je dat je een negatieve gedachte hebt? Denk dan aan iets positiefs, iets dat je blij maakt. Als je dit maandenlang volhoudt, leid je jezelf naar een positieve state of mind.

Ik ging nog een stapje verder en kocht het Dankbaarheid Dagboek (voorpositiviteit). Een boekje waarin je je dankbaarheden kan opschrijven. Is geen agenda-formaat, de data is blanco, dus als je er zin in hebt, noteer je jouw dankbaarheden van die dag. Achteraan staan ook extra inspiratie tips voor dagelijkse dankbaarheden.

Mijn man en ik hebben er ons dagboekje van gemaakt. We schrijven er samen in. Het geeft een verbonden gevoel en je wordt automatisch gelukkig en bewuster van de andere zijn/haar geluksmomentjes #dubbelgeluk

blending – on only the good focus

Je hoeft niet persé dit boekje te kopen, kan ook een gewoon notitieboekje zijn van slechts een paar euro. Je kan in principe van elke leeg boekje een boekje vol positiviteit maken. Zeker het proberen waard. Noteren we onze gelukjes samen? Laat gerust weten wat je ervan vond en of het voor jou/jullie werkt?

#mogenwegelukkigzijn#positiviteit#onlylove

Geef een reactie