juli 15, 2020

Hoe organiseer je op 1 dag een familietrip met 6?

Yess we did it! En hoe…

Daar sta je dan, net na een lockdown in een onzekere wereld. Draag zorg voor jezelf en voor mekaar en dat doen wij in de eerste plaats. Onze familievakantie was nog niet geboekt in het voorjaar en wij keken afwachtend en rustig uit. Met 5 bengels ben je voorzichtig in het nemen van dergelijke beslissingen in tijden van coronacrisis.

In eerste instantie zou het een staycation worden met andere alternatieven (daguitstapjes) en misschien een reisje ergens in augustus, zo hadden we wat meer tijd om de corona-situatie op te volgen.

Maar dan sta je letterlijk aan de vooravond van 14 dagen full-house en springt het idee toch op om ergens een “veilige-dichtbij-vakantie” te zoeken en zo kwamen we al snel op Nederland uit. Wij houden niet van drukte ( jep, zei deze vrouw met 5 kids, een kat, 2 honden en een papegaai in huis 🙂 ), we zijn graag op onszelf en drukke-toeristische-trekpleisters = horror voor ons!

Uiteindelijk boekte ik op zondag om de dag erna te vertrekken met 6! Ja, ik weet wat je denkt; jij moet een extra gen gekregen hebben om dit georganiseerd te krijgen zonder chaos in huis en hoofd. Haha, de controlefreak in mij neemt dan helemaal over en gaat als volgt te werk:

  • Lijstje maken met basic-benodigdheden voor de keuken, de was en de plas en afvinken maar: check! Koffie gaat er als eerste in!
  • Een tas voor de kids. Ik ga per kind elk naar hun kast en neem mee; een tenue voor elke dag + jas + schoenen & slippers + toiletzakje
  • Een tas met “sport & spel” (incl. zwemgerief)
  • Ons eigen valiesje samen met een boek

En zo zaten wij maandag om 12.30u stipt gepakt en gezakt in de auto richting Nijkerk in Nederland (de Veluwe) om een paar uur later al geïnstalleerd te zitten in ons vakantiehuisje. Wij hebben het die dag gehouden op een verkennende wandeling en ’s avonds schoven we onze beentjes onder tafel in het plaatselijk restaurant.


De volgende dagen stonden Burger Zoo (diertjes zijn nooit ver weg bij ons), zwemmen, wandelen, pannenkoeken en Uno spelen voor de haard met een bakje koffie op het programma.

Geen spannende safari in Kenia maar een succesvol geblend eigen safari verhaal bij onze noorderburen.

#zolangwemaarsamenzijn

Geef een reactie