juli 5, 2020

Loving him is loving them

We kennen allemaal de evolutie van stiefouders en stiefkinderen naar plusouders en pluskinderen omdat het positiever klinkt en dat klopt helemaal! Vanuit mijn ervaring kan ik het alleen maar aanmoedigen.

Ik ben van oordeel dat elk kind maar 1 mama en 1 papa heeft en dat de plusouder(s) een waardevolle en mooie aanvulling kunnen zijn in hun leven en opvoeding. In een maatschappij met meer en meer gescheiden ouders en nieuw samengestelde gezinnen kan je alleen maar dankbaar zijn wanneer zowel de plusouder(s) als de pluskinderen mekaar graag in hun leven zien als pluswaarde en daartoe ook de vrijheid krijgen. Maar om mekaar nu te gaan benoemen met, “mama 2” en “papa 2”, vind ik persoonlijk niet juist.

Zo ging het bij ons:

Voordat mijn kinderen mijn man hadden ontmoet, vertelde ik wel al veel over hem, ze stelden vragen, er was interesse en interactie en ik kon alleen maar blij en enthousiast zijn met kinderen die geluk omarmen en delen. In die periode liep het TV programma op één “Zie Mij Graag”, voor wie het kent, daar heb je personage “Woefie” (Gunther gespeeld door Wouter Bruneel). De grote teddybeer, hart van goud, goed willen doen voor iedereen en in het bijzonder voor zijn vrouw “Saske”. Zo liep (loopt!) dat ook bij ons; mijn man zou door een vuur gaan voor ons en zo werd er al snel een kwinkslag gemaakt en werd mijn man door mijn kinderen aangesproken als Woefie, onze Woefie. En dat doen ze nog steeds, cuties!

Ergens in juli, toen de kinderen voor het eerst allemaal samen het zomerverlof bij ons gingen doorbrengen, was het ook nog allemaal vrij pril voor de kinderen van mijn man. Wij waren nog druk in huis bezig om alles te strippen en liepen van hot naar her. Mijn man zijn dochter stond plots achter mij en vroeg “Griet, mag ik jou beertje noemen?” In eerste instantie schrok ik en wist ik niet direct wat ik ermee moest. Ik antwoordde “als jij dat wil en als jij je daar goed bij voelt, dan is dat goed voor mij”. En zo werd ik tot “beertje” gedoopt… en lag hij onder de kerstboom “mijn beertje”, smelt!

Hoe jullie elkaar ook aanspreken, welke troetelnamen ook ontstaan of jullie mekaar bij voornaam aanspreken, … welke (voor)oordelen er ook van buitenaf komen, binnen jouw geblend gezin neemt oprechtheid altijd over en daar kan je alleen maar dankbaar voor zijn.

#positiviteitloontaltijd#plusismeerenmeerisplus#mogenwegelukkigzijn

Geef een reactie