juni 28, 2020

Eerste keer op reis met 6 kinderen, top of flop?

Juli 2019 Salviac – Frankrijk

Wij en de kinderen hadden met elkaar al rustig maar eerder aftastend kennis gemaakt. Niets geforceerd, ieder naar zijn eigen persoonlijkheid en tempo. En dat was top. Kort erna stonden we al snel aan de voordeur van het zomerverlof en wat gaan we samen doen?

Alles was (door de blending) vrij chaotisch, druk en veel en en en….maar mijn man boekte tussen de drukte door een vakantiehuis in Frankrijk. Formule: veel plaats, rust, mooi weer en een zwembad voor de kids!

We werkten tot vrijdagmiddag, direct erna moesten we inpakken en iedereen samen krijgen om alles in 1 huurbusje te duwen tegen dat de ochtend aanbrak om te kunnen vertrekken richting Salviac.

De locatie was top! Helemaal afgelegen, een oase van rust en natuur.

De kinderen waren super enthousiast en ieder van ons zocht zijn eigen plekje in het huis. We deden boodschappen voor een paar dagen en hop de handdoek lag al naast het zwembad; alweer top!

We hebben daar een zaaaaaaalige week gehad! Meer nog, ik kan iedereen deze manier van “first blending” sterk aanbevelen. Waarom?

  • Door de vakantiebestemming bevindt iedereen zich op neutraal terrein.
  • Je bent in full-vakantie-zen-modus (geen dagdagelijkse zorgen).
  • Bewust gekozen voor een afgelegen gebied. We hebben slechts 1 daguitstap gemaakt. We wouden naar de “simpele” kern van ons geblend gezin komen.
  • Door de vakantiesfeer loopt alles veel sneller los zowel tussen de kinderen zelf als tussen de plusouder(s) en de pluskind(eren). Er werd geplaagd, uren gespeeld in het zwembad, gelachen, een gezellige BBQ,…..
  • Toch leer je elkaars persoonlijkheid en kantjes kennen.
  • Doordat ieder zijn eigen plek in het huis had, had iedereen toch de mogelijkheid om zich even terug te trekken als daar nood aan was.
  • Dit werd meteen de vuurdoop voor het echte samenwonen dat ging volgen maar maakt de drempel wel minder hoog.

Dus: TOP!!! Blended Vacation Mission Accomplished!

Geef een reactie